Overtocht naar Engeland

Begin 2022 heeft een aantal enthousiaste WVZ’ers het idee geopperd om in 2023 een tocht naar Engeland te organiseren. Op zich is een overtocht naar Engeland voor menig WVZ-lid al lang niet meer bijzonder aangezien zij/hij al een of meerder keren naar de overkant is gezeild. Dat we dat volgend jaar met meerdere boten en schippers samen gaan doen is wél uniek in de geschiedenis van onze vereniging.

De tocht staat gepland van zaterdag 27 mei 2023 tot en met zondag 4 juni 2023. De precieze dag van vertrek en terugreis zal worden bepaald aan de hand van het weer en eventuele andere omstandigheden.  Ook weten we tegen die tijd hoeveel boten met schippers de overtocht zullen aanvaarden. Ten tijde van dit schrijven (augustus 2022) zijn er 15 geïnteresseerde schippers met zeiljacht. De bestemming is Lowestoft.

Ter voorbereiding op de reis wordt een aantal bijeenkomsten gehouden voor schippers en bemanning. Inmiddels hebben we twee bijeenkomsten gehad en tot mei volgend jaar zal nog een aantal bijeenkomsten plaatsvinden. Tijdens deze bijeenkomsten worden presentaties gegeven over veiligheid, tochtplanning, vereiste documenten etc. Zeer leerzaam maar ook noodzakelijk om hiervan kennis te hebben.

Via dit menu vind je de verslagen van de bijeenkomsten alsmede de presentaties met daarin diverse informatie ter voorbereiding. Dit menu is speciaal bedoeld voor de schippers en bemanning.

Eventuele vragen kun je stellen via engelandvaarders@wvzeewolde.nl.

Zeewolde, augustus 2022

Hans Kieft