Vind je zeilen echt leuk en wil je ook wedstrijden varen? Of wil je gewoon nog beter worden in zeilen? Dan is de training wedsrtijdvaardigheden misschien iets voor jou.  Onder leiding van trainer Daan Kaesehagen traint het wedstrijdteam op zondagen als er geen wedstrijden zijn.  

Deze training is voor iedereen die wil leren wedstrijdzeilen of gewoon nog beter wil worden in het zeilen in zijn/haar optimist. Om het programma goed te kunnen volgen is het wel fijn als je CWO-2 hebt of hier mee bezig bent. 

Wat leer ik allemaal? 

In de training leer je naast beter zeilen de wedstrijdtechniek en tactiek. Hoe moet ik starten, hoe rond ik het snelst de boeien, hoe vaar ik het snelst een kruisrak. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die je leert.  

Het belangrijkste dat je leert: je ontdekt of je het echt leuk vindt om hard te trainen met je optimist en of je wedstrijdzeilen leuk vindt! 

Wedstrijden: voor ieder wat wils 

Een deel van het wedstrijdteam vaart wedstrijden door heel Nederland. Je kan ervoor kiezen om de regionale combi-randmeren wedstrijden te varen, maar misschien zie je het ook wel zitten om nog grotere wedstrijden te varen.  

Meer informatie: jeugdcommissie@wvzeewolde.nl

Jeugdzeilen Zeewolde