De Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) is een kleine maar actieve vereniging met tal van activiteiten voor jong en oud. Als lid krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten op het water voor volwassenen en voor de jeugd. De watersportvereniging organiseert daarbuiten ook diverse andere activiteiten.

In de agenda vind je alle activiteiten van de vereniging. Kijk in het menu voor details van de verschillende activiteiten.

Facebook Posts

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2020

Op zaterdag 26 september worden ook dit jaar de Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden. Dit unieke zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren. Dit prachtige watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de Watersportvereniging Zeewolde.

Ook voor zeilers die met wedstrijdzeilen geen ervaring hebben is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuitzeilboten kunnen meedoen.

Er zullen 4 wedstrijden worden gevaren. Ingeschreven schepen worden afhankelijk van hun uitrusting in één van de twee startgroepen ingedeeld. Om half elf is de eerste start.
Voor de wedstrijdbepalingen en inschrijven kunt u terecht op www.wolderwijdcup.nl . Het inschrijfgeld is 10 euro en je kunt inschrijven tot donderdag 18:00 uur.

Vanwege de corona maatregelen is het evenement anders dan voorgaande jaren. Volgens het RIVM en NOC-NSF is het toegestaan om onder voorwaarden zeilwedstrijden te houden. Elke deelnemende schipper dient hiervan op de hoogte te zijn en voor dit evenement heeft de organisatie aanvullende maatregelen genomen. Op de website www.wolderwijdcup.nl kunt u deze lezen.

Het is mogelijk om in de jachthaven te overnachten. U kunt hiervoor contact opnemen met Jachthaven Wolderwijd.

Na de wedstrijden zal de prijsuitreiking bij de Bolschuit, het clubschip van de Watersportvereniging plaatsvinden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

De Metstrade
Deze naam zegt jou waarschijnlijk niks, toch hoort de “Metstrade” al vanaf 2017 bij WV Zeewolde, Sailability Nederland, is de eigenaar van deze boot. Zij is ook eigenaar van de “Jacobine”, een Hansa 2.3. Deze wordt veel door kinderen gebruikt tijdens zeillessen.

Hansa boten zijn erg geschikt voor mensen met een beperking. Het niet om kunnen slaan, is een eigenschap, waardoor de klasse, ook zeer veilig en betrouwbaar overkomt.

Kan je niet meer in jouw eigen boot varen? Heb je wat ongemakken waardoor aan boord komen lastiger is? Kom eens kijken bij het Hansa zeilen. Er wordt elke zaterdag gezeild. Om 11.00 uur wordt er begonnen met optuigen. Het is de bedoeling dat iedereen zelf zorgt dat zijn/haar boot wordt op- en afgetuigd. De zeilers zijn meestal rond 14.30/15.00 uur terug. Vervolgens helpt iedereen met opruimen van de zeilboten en de RIB.

Voor het gebruik van de Metstrade vragen we €25 per keer. De eerste keer is het gratis. De inkomsten worden gebruikt om de boot in de vaart te houden en het liggeld te betalen. Ook gaat er een beetje geld naar de RIB’s voor de verbruikte brandstof.

Vrijwilliger (m/v)*
Wij, de Hansa zeilers, zoeken nog een paar vrijwilligers. De vrijwilligers die we hebben, zijn erg enthousiast en willen graag assisteren. Als vrijwilliger hoef je niet te kunnen zeilen! Als je:
- het gewoon leuk vindt om mensen te assisteren
- goed kan luisteren
- op aanwijzing kan werken
- het lekker vindt om buiten te zijn
Neem dan vrijblijvend contact op!
Als je het leuk vindt dan kan je mee het water op!

Vragen en/of aanmelden
Zeiler
- Ben je benieuwd? Heb je vragen?
Vrijwilliger
- Ben je benieuwd naar de taken? naar wat jij ervoor terug krijgt? heb je andere vragen?
Neem contact op met Wilma van den Broek via hansa@wvzeewolde.nl.

* binnenkort een verhaal van een enthousiaste vrijwilliger. Het gezegde: “Ontspanning door inspanning”, gaat hier zeker op!
... See MoreSee Less

View on Facebook