De Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) is een kleine maar actieve vereniging met tal van activiteiten voor jong en oud. Als lid krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten op het water voor volwassenen en voor de jeugd. De watersportvereniging organiseert daarbuiten ook diverse andere activiteiten.

In de agenda vind je alle activiteiten van de vereniging. Kijk in het menu voor details van de verschillende activiteiten.

Wat een supermooie laatste trainingsdag voor de Optikanjers! Laat de winter maar komen ... en snel voorbijgaan😉 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Heerlijke zondagochtend, coronaproof, optimistenspotten in de herfst..... ... See MoreSee Less

View on Facebook

Geslaagde zeilwedstrijden op het Wolderwijd

Afgelopen zaterdag vonden op het Wolderwijd, het prachtige randmeer tussen Harderwijk en Zeewolde de jaarlijkse Wolderwijdcup zeilwedstrijden plaats. De weersvooruitzichten waren op woensdag en donderdag nog slecht, maar vrijdag bleek dat zaterdag een mooie zeildag zou worden.

Voor de 4 wedstrijden die nodig zijn voor de Wolderwijdcup klassering hadden 19 deelnemers zich ingeschreven. Zeilboten van verschillend formaat, met of zonder kajuit konden tegelijkertijd starten en finishten na 2 of 3 ronden. Er waren 5 dezelfde soort zeilboten, type FF65. De volgorde van finish geeft dan gelijk de klassering. Voor de andere deelnemers is een correctie factor op de tijd nodig om alle schepen van gelijke waarde te laten zijn.

Om half elf was de eerste start en moesten 2 ronden gevaren worden in een Up-down baan. Dit betekent dat na de start tegen de wind moet worden opgekruist naar de bovenboei en dan voor de wind wordt teruggevaren naar de beneden boei.

De eerste boot finishte na 36 minuten en een klein half uur later kwam de laatste boot over de finish. Na een paar kleine aanpassingen aan de baan volgde de tweede start, dit keer 3 ronden. Tijdens deze tweede wedstrijd kreeg het startschip Anna Maria bezoek van Zeewolde wethouder sport, Ewout Suithoff, vergezeld van zijn zoon.
Van de aanwezige wedstrijdleiding en Jan Dunnewind die de wethouder en zoon in zijn sloep meegenomen had, kreeg Suithoff uitgelegd wat er allemaal bij de zeilwedstrijden komt kijken en wat er gebeurt bij de startprocedure. Dit werd bij de derde start in praktijk gebracht met de bediening van de luchthoorn en de seinvlaggen.

Na 4 wedstrijden kon de einduitslag berekend worden en volgde na een prachtige zeildag om vijf uur de prijsuitreiking bij de Bolschuit.
1e Prijs voor BAB, 2e prijs voor De Rooje Draak en 3e prijs voor Ademenadem. Bij de FF65 heeft Face2Face gewonnen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Zeilwedstrijden Wolderwijd Cup 2020

Op zaterdag 26 september worden ook dit jaar de Wolderwijd Cup zeilwedstrijden gehouden. Dit unieke zeilevenement vindt plaats op het Wolderwijd, één van de Veluwe Randmeren. Dit prachtige watersportgebied ligt in het midden van Nederland op de grens van Gelderland en Flevoland. De organisatie is in handen van de Watersportvereniging Zeewolde.

Ook voor zeilers die met wedstrijdzeilen geen ervaring hebben is deze Wolderwijd Cup een uitgelezen kans om dat eens te proberen. Alle soorten schepen van klein naar groot, open boten en kajuitzeilboten kunnen meedoen.

Er zullen 4 wedstrijden worden gevaren. Ingeschreven schepen worden afhankelijk van hun uitrusting in één van de twee startgroepen ingedeeld. Om half elf is de eerste start.
Voor de wedstrijdbepalingen en inschrijven kunt u terecht op www.wolderwijdcup.nl . Het inschrijfgeld is 10 euro en je kunt inschrijven tot donderdag 18:00 uur.

Vanwege de corona maatregelen is het evenement anders dan voorgaande jaren. Volgens het RIVM en NOC-NSF is het toegestaan om onder voorwaarden zeilwedstrijden te houden. Elke deelnemende schipper dient hiervan op de hoogte te zijn en voor dit evenement heeft de organisatie aanvullende maatregelen genomen. Op de website www.wolderwijdcup.nl kunt u deze lezen.

Het is mogelijk om in de jachthaven te overnachten. U kunt hiervoor contact opnemen met Jachthaven Wolderwijd.

Na de wedstrijden zal de prijsuitreiking bij de Bolschuit, het clubschip van de Watersportvereniging plaatsvinden.
... See MoreSee Less

View on Facebook