Optiteam Zeewolde

Het Optiteam Zeewolde is een enthousiaste en actieve groep optimistzeilers en begeleiders. Met heel veel plezier zijn ze wekelijks met elkaar aan het trainen. Dit om de zeilvaardigheden te verbeteren, veel zeil uren te maken en uiteindelijk onder “alle omstandigheden” in de optimist uit de voeten te kunnen.

Door onderdeel te worden van het team ontwikkel je je als zeiler in bepaalde manoeuvres en het toepassen ervan op het juiste moment.

Voor wie is het Optiteam?

Deze training is voor iedereen die wil leren wedstrijdzeilen of gewoon nog beter wil worden in het zeilen in zijn/haar optimist. We gaan ervan uit dat alle deelnemers een eigen optimist tot hun beschikking hebben. Om het programma goed te kunnen volgen is het wel fijn als je CWO-2 hebt of hier mee bezig bent.

Team in de teamtrui

Dit alles doet het team onder begeleiding van trainer Daan en tolk / hulp-coach Mirte. Zij zorgen voor een goede sfeer binnen de groep op de wal en op het water. Hierbinnen voelen  de zeilers zich prettig en krijgen ze aandacht om zich persoonlijk verder te ontwikkelen.

En natuurlijk doe je heel veel dingen samen als team en ben je als team herkenbaar in de rode teamtruien!

Zeilseizoen 2022

Het zeilseizoen loopt van 1 april tot en met het 1e weekend van oktober worden gepland. Daartussen hebben we enkele momenten dat er niet gezeild zal worden ivm vakanties.

Tijdens de zomervakantie (regio midden) plannen we geen activiteiten.

Trainingen

Het uitgangspunt is dat we iedere zondag tijdens het zeilseizoen trainen, als er geen wedstrijd gepland staat. We varen dan op het Wolderwijd, het water tussen Zeewolde en Harderwijk.
Af en toe varen we ergens anders, bijvoorbeeld op het Markermeer of het IJsselmeer.

Een trainingsdag, wat houdt dat precies in?

  • Iedereen is om 10:00u vaarklaar om de training te starten.
  • Zeilers aangekleed, optimist opgetuigd.
  • Eten/drinken voor op het water, mee te nemen in de rib.
  • Tussen de middag kom je aan wal om even bij te komen/ lunchen
  • Om 16:00 is de trainingsdag voorbij.

Wat leer ik allemaal?

  • Hoe bepaal je de juiste koers?
  • Waar zit je in de boot?
  • Is de trim van je zeil optimaal?
  • Hoe ga je om met veranderingen van wind?
pauze op het water

Wedstrijden

Als optiteam Zeewolde nemen we deel aan alle combi-wedstrijden die in de regio Randmeren georganiseerd worden. We gaan dan met begeleiding naar een andere vereniging of locatie om daar te varen. Een leuke ervaring om met andere zeilers op het water te zijn. Je vaart tijdens de wedstrijden in je eigen boot, net zoals op de trainingen.

Verder zijn er naast de regionale wedstrijden ook nationale wedstrijden voor de optimist. Denk aan de United 4 Sailing of Dutch Youth Regatta. Binnen het optiteam Zeewolde zijn er zeilers die daar ook aan meedoen en willen we gedurende het seizoen kijken of we als team een keer in kunnen schrijven. Dat wordt dan weer een hele andere ervaring.

Kom eens langs!

Denk jij “Het optiteam Zeewolde is wat voor mij!” kom dan eens een keer bij ons en/of train een keer mee op het Wolderwijd.

Contact

Neem contact op met coördinator Patrick Lahuis, 06 52093825 of schrijf je in via het inschrijfformulier