Heb je een lichaam waarmee je niet zomaar in een zeilboot kan zitten? Bij WV Zeewolde (WVZ) is veel ervaring en kennis op het gebied van zeilen met een beperking. Beperking is een ruim begrip, eigenlijk staat het voor alles wat anders is dan doorsnee. Wil je zelfstandig (leren) zeilen maar vraag je je af of het wel kan, bij de WVZ kom je verder! We gaan uit van het principe:

Gewoon als het kan, speciaal als het moet!

Eigenlijk spreekt de zin voor zich: alles wat gewoon kan ook vooral gewoon doen. Bij de WV Zeewolde zit het Zeilen met een beperking door de hele vereniging verweven. We hebben zeilers met een fysieke beperking die in (soms) licht aangepaste boten varen, maar die gewoon meevaren met de groep. Soms lukt dat niet en vaart de zeiler met aangepast materiaal, maar doet wel gewoon met de normale activiteiten mee.

Daarnaast hebben we een grote groep zeilers die in Hansa boten varen. Deze zeilers zijn heel competitief en zeilen op hoog niveau!

De vereniging heeft 2 Hansa boten in bruikleen van Stichting Sailability Nederland. Met deze boten lukt het sowieso altijd. Hansa boten kunnen niet omslaan, ze zijn heel stabiel en zijn goed aan te passen aan elke persoon. De Hansa boten van de WVZ hebben zelfs beide elektrische bediening (Servo) waardoor het zelfs mogelijk is om zelfstandig te zeilen als je 24 uur per dag wordt beademd. Niet dat je met een beperking altijd in een Hansa boot moet varen, het kan alleen altijd wel. De Hansa klasse is een inclusieve zeilklasse. Dit betekent dat mensen met en zonder beperking met en tegen elkaar kunnen zeilen.

Onder het motto “Zeilen is voor iedereen” geven we zeillessen aan mensen met een beperking. Dankzij ondersteuning van Het Gehandicapte Kind kan jeugd bij de WV Zeewolde onder deskundige leiding en met de juiste begeleiding leren zeilen.

Voor info: hansa@wvzeewolde.nl