Vaarbewijs – Vaardig

Vaarvaardig of Vaarbewijs 1 / 2 halen? Het kan bij de Watersport Vereniging Zeewolde

Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) organiseert in samenwerking met SamenVaarbewijs de cursussen Vaarvaardig, Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2.


Veel mensen hebben het water ontdekt en ondervonden dat het verblijven op en aan het water rust en een gevoel van vrijheid brengt. Heerlijk in deze tijden, heerlijk in alle tijden… maar wat zijn eigenlijk de gebruiken en regels op het water….?

Dan is het toch wel handig om te weten hoe het één ander werkt zo op het water. Welke borden worden er gebruikt? Hoe zit het met die voorrangsregels? Hoe kan ik gemakkelijker manoeuvreren? Waarom lijken zeilboten te zwalken en waarom gaat de boot naar rechts terwijl het roer recht staat? En vooral: “waarom moet ik in sommige gevallen afwijken van de regels?”.

In Nederland vind je die regels en theorie terug in Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 waarvoor je examen kunt doen bij het CBR. Examens en theorie… woorden die menigeen doen huiveren.

Daarom organiseert de WVZ naast de cursussen Vaarbewijs 1 en Vaarbewijs 2 ook de cursus Vaarvaardig. Een basiscursus van één avond over de praktische kant van de regels en handigheidjes op het water. De cursus is ook voor mensen die graag hun Vaarbewijs op willen frissen.

Wil je na de cursus Vaarvaardig toch het officiële Vaarbewijs halen, dan sluiten de cursusavonden naadloos aan. Besluit je om binnen 4 weken door te gaan voor het Vaarbewijs 1 dan krijg € 30,00 van kosten van de Vaarvaardig cursus terug.

Een overzicht:

Cursuslocatie: De Bolschuit
Bolhaven 20
Zeewolde

Datum en tijdstip: Zie de WVZ agenda

Varen op de RIB: Zaterdags in overleg (kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers)

Kosten: Vaarbewijs 1 – € 135,00
Vaarbewijs 2 – € 135,00
Huisgenoten (2 personen) – € 240,00
VB 1 & 2 – € 240,00
Korting WVZ leden – € 15,00

Vaarvaardig – € 45,00
(Korting WVZ leden – € 5,00)

Boek – € 25,00 (*)
VB2 kaartplotter – € 25,00 (*)
Kaartpasser (18 cm) – € 12,50 (*)
Kaartpasser messing (20 cm) – € 25,00 (*)
Set (kaartplotter +passer), huur – € 10,00

(*) Kan uiteraard ook zelf aangeschaft/geleend worden.

Betaling: Via een betaalverzoek bij bevestiging van deelname.

Stuur voor vragen of belangstelling een e-mail naar vaarbewijs@wvzeewolde.nl